Järki voitti

Liikenneministeri Anne Berner (kesk.) keskeytti maanantai-iltana maanteiden yhtiöittämisselvityksen ja autoveron poistosuunnitelman valmistelun. Ensimmäiset kommentit Berneristä olivat sähköisissä viestimissä, ettei hänellä ole poliittista pelisilmää, koska hallituspuolueidenkin edustajat tyrmäsivät hankkeen jo alkumetreillä.
Kysymys ei ole pelisilmän heikkoudesta, vaan tavallisten ihmisten arjen tuntemuksen puutteesta. Tietullit ja maanteiden yhtiöittäminen eivät sovi pinta-alaltaan suureen maahamme, jossa julkiset joukkoliikenneyhteydet ovat erityisen heikot pääkaupunkiseudun ja suurimpien kaupunkien ulkopuolella.
Isolle osalle työssäkäyvistä suomalaisista auto on pakollinen liikkumisväline, jos ei asu aivan kaupungin tai taajaman keskustassa. – Ja kaikki eivät voi asua keskustassa. Maaseudun väki olisi joutunut tämän uudistuksen maksajaksi. Osa heistä – etenkin yksityisteiden varrella asuvat – kustantavat lompakostaan jo muutenkin lähiteidensä kunnossapidon. Heistä olisi tullut tuplamaksajia.

Hannu Helineva, päätoimittaja

Viikon lukijakuva

Jakelureklamaatiot

05/2800 4650 tai 05/2100 5650

(arkisin klo 6.00 – 8.30)

Kaakon Viestinnän varhaisjakelu

 

 

 

Klikkaamalla "Kaupunkilehdet kiitos!" -kuvaa, voit imuroida Sanomalehtien liiton sivulta tekstin postilaatikkoosi tai oviluukkuun, jolloin kotiisi jaetaan vain kaupunkilehti, mutta ei suoramainoksia.