Vartti Kymenlaakso - Koko Kaakkois-Suomen luetuin kaupunkilehti

Syyskuussa 2016 julkaistun Kansallisen mediatutkimuksen mukaan Vartti Kymenlaakson lukijamäärä on suurin kaikista Kaakkois-Suomen kaupunkilehdistä.  Jokaisella Vartin numerolla on keskimäärin 68 000 lukijaa. Lukijamäärä on kahdeksanneksi suurin tutkimuksen kaupunkilehdistä.

Vartin lukijamäärä nousi vuonna 2015 eniten kaikista KMT:ssä mukana olevista 35:stä kaupunkilehdestä. Vuoden aikana lehden lukijamäärä kasvoi peräti 26 prosenttia.

Vartti Kymenlaakso on palkittu hopealla Sanomalehtien liiton Vuoden kaupunkilehti 2013 -kilpailussa ja vuonna 2007 Vartin edeltäjä Kaupunkilehti Seiska kuittasi neljännen sijan samassa kilpailussa.

Vartti elää ja sykkii alueen asukkaiden elämää. Vartti on saavuttanut lukijoiden vankan suosion kertomalla ajankohtaisten uutisten lisäksi etukäteen, mitä asuinympäristössä on tapahtumassa. Vartin laadukas sisältö on palkittu muun muassa Sanomalehtien liiton Vuoden Kaupunkilehtijuttu 2011 -palkinnolla.

Lukijat ovat palkinneet lehdentekijät poikkeuksellisen hyvillä arvioilla lukijatutkimuksissa (esim. MC-Info / Kaupunkilehtien tunnettuus ja lukeminen 2013). Vastaajista 92 prosenttia kuvaa Varttia sanalla "paikallinen". Peräti 87% lukijoista katsoo, että ilmaisesti kotiin jaettava kaupunkilehti Vartti on tiedonvälityksessään luotettava. Nykyaikaiseksi lehden arvioi  neljä viidestä vastaajasta.

Vartin lukijoista yli puolet kokee, että lehti on tarkoitettu juuri hänelle. Peräti kolme neljästä vastaajasta luonnehtii Varttia tarpeelliseksi.

Vartti on Sanomalehtien Liiton jäsen ja osa Kaakon Viestinnän lehtiperhettä, jonka kaupunkilehtipaketilla tavoitetaan viikoittain lukijat kattavasti Kymenlaakson lisäksi Etelä-Karjalassa ja Mikkelin seudulla.

Vartti on mukana myös valtakunnallisessa maan ykköskaupunkilehtien KaupunkiPlus-paketissa.

Hannu Helineva
Päätoimittaja

 

 

 

 

Vartti Kymenlaakson jakelumäärät varhaisjakeluna

Perusjakelu 95 200 kpl

Luukkuihin ja laatikoihin varhaisjakeluna jaettavat määrät kunnittain:

Kouvola 44 578 kpl + noutopisteet

Kotka 30 037 kpl  + noutopisteet

Hamina 11 079 kpl  + noutopisteet

Pyhtää 2670 kpl 

Virolahti ja Miehikkälä 2265 kpl 

Iitti 657 kpl + noutopisteet

Vartti Kymenlaakson verkkopalvelun käyttöehdot:

Klikkaa tästä (pdf, 83,37 KB) 

Rekisteriseloste:

Klikkaa tästä (pdf, 147,61 KB) 

Viikon lukijakuva

Jakelureklamaatiot

05/2800 4650 tai 05/2100 5650

(arkisin klo 6.00 – 8.30)

Kaakon Viestinnän varhaisjakelu

 

 

 

Klikkaamalla "Kaupunkilehdet kiitos!" -kuvaa, voit imuroida Sanomalehtien liiton sivulta tekstin postilaatikkoosi tai oviluukkuun, jolloin kotiisi jaetaan vain kaupunkilehti, mutta ei suoramainoksia.